zondag 26 juni 2016

Meerpleinvogels, geen Meerparkvogels

Vandaag was het de Meerhovendag op het Meerplein en omliggende straten. 'Braderie' klinkt tegenwoordig blijkbaar te oubollig maar erg nieuwbollig wilde dit festijn ook niet worden. Dat hoeft ook niet, het werd gewaardeerd door de buurt en daar gaat het maar om.
In dit verband was er ook een roofvogelshow. Nou houd ik van vogels in vrijheid en niet zo van vogels in gevangenschap.  Deze blog is ook gewijd aan alles dat zich vrijwillig in ons park aanbiedt. Aan de andere kant heb ik weinig met mensen die te hoop lopen tegen dit soort shows. De vogels in zo'n show worden goed verzorgd en veel ouder dan ze dat in natuurlijke omstandigheden ooit zouden worden; een beetje zoals wij mensen. Voor dierenactivisme zijn er waarlijk wel urgentere onderwerpen.

Hoe dan ook, er was dus wat ongewoon gevogelte te bewonderen.

Een woestijnbuizerd
Ik vind het wel een mooi vogeltje, die woestijnbuizerd. In tegenstelling tot de meeste vogels, kunnen onze buizerds behoorlijk in kleur en tekening variëren. Een woestijnbuizerd zou er altijd zo moeten uit zien.

Deze schoonheid is een kapgiertje
Volgens de presentatie was één van de twee vogels (ik weet niet zeker of het om de bovenstaande gaat) ondertussen 26 jaar oud en leed onder artrose. Maar met medicijnen lukte het nog aardig. Misschien een actie van Flying Doctors?
De Falkland Caracara mag graag balletjeballetje spelen
De Europese oehoe was de enige vogel in de show die hier ook in het wild voor komt.
Oehoes blijven prachtige beesten. Een van de dingen die ik geleerd heb tijdens de show is dat vogels met gekleurde irissen dagvogels zijn. Nachtvogels hebben zwarte ogen. Voor een oehoe is het dan ook geen probleem overdag te vliegen.
Een sakervalk
Pronkstuk: de Amerikaanse visarend
In de categorie imposant was er de Amerikaanse visarend. Natuurlijk weten we niet wat er in de kop van het beest speelt, maar om te zien is het trotse vogel. Niet vreemd dat ie het symbool van een groot land is geworden.
En nog eentje om het af te leren
Vandaag dus vals gespeeld, maar volgende keer weer echte Meerparkvogels. Ik hoop dat dit toch ook aardig was.





Geen opmerkingen: